Doe mee met een familieopstelling in Gouda

Binnenkort reserveer je hier jouw plek als vraaginbrenger of representant bij een familieopstelling in Gouda.

Tot die tijd kun je je op deze pagina inlezen over all things familieopstellingen.

Wanneer starten de familieopstellingen dagen?

Als eerste op de hoogte zijn wanneer de familieopstellingen dagen starten? Laat hieronder je e-mailadres achter, en je ontvangt automatisch een mail zodra er meer bekend is over de opstellingendagen.

Op de hoogte familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een therapeutische techniek die gebruikt wordt om de onderliggende dynamieken van familierelaties te onderzoeken en te begrijpen. Het werd ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Familieopstellingen zijn een vorm van systeemtherapie.

Bij een familieopstellingen bijeenkomst komt een groep mensen bij elkaar. In de meeste gevallen kennen de deelnemers elkaar niet. Per bijeenkomst vinden er meerdere opstellingen na elkaar plaats. Op één dag kun je dus zowel vraagsteller als representant zijn.

Per opstelling brengt één van de deelnemers een vraag in over een probleem waar diegene in het leven tegenaan loopt. De begeleider vraagt dan aan de andere deelnemers om de rol van verschillende familieleden te representeren en hun onderlinge relaties uit te beelden door middel van fysieke posities in de ruimte. De vraagsteller neemt vrijwel altijd zelf ook een plek in de ruimte in. Vervolgens onderzoekt de begeleider het veld door bij iedere representant na te gaan hoe diegene zich voelt ten op zichten van de anderen.

Hierdoor kan de vraagsteller vaak diepgaande inzichten krijgen in de onderliggende dynamiek van de familierelaties, waar vrijwel altijd de oorsprong te vinden is van de klachten waar de vraagsteller mee rondloopt. Dit kan helpen om onbewuste patronen en blokkades aan het licht te brengen die de vraagsteller belemmeren in zijn of haar leven.

Vervolgens komt het deel waarbij de vraagsteller deze patronen loslaat en nieuwe, gezonde manieren aanneemt van omgaan met familieleden en andere relaties. Hierbij komen vaak de nodige primaire emoties los, waardoor belemmerende patronen en overtuigingen doorbroken worden. Iedere begeleider heeft hierin zijn eigen aanpak. Bijvoorbeeld door te werken met helende bewegingen of het uitspreken van helende zinnen. Wanneer dit proces doorlopen is, beëindigt de begeleider de opstelling.

De duur van een opstelling varieert meestal van een half uur tot drie kwartier, maar kan soms ook korter of langer zijn. In principe kan iedere volwassene meedoen aan een familieopstelling.

Familieopstellingen: binnenkort lees je hier alles over de volgende onderwerpen:

06 24 34 29 32