Coach Gouda: Zoek je een coach in Gouda?

Coaching is voor iedereen die zichzelf ten diepste wil leren kennen.

Ben jij iemand die rationeel wel weet dat je ‘het zo slecht nog niet hebt’, maar gaat je gevoel er niet in mee? Word je iedere keer weer overvallen en belemmerd door angst, twijfel, somberheid, onzekerheid of stress, waardoor je je richtingloos voelt in het leven? En ben je bereid om hier stap voor stap verandering in aan te brengen, zodat het leven weer waardevol voor je wordt?

Dan ben je hier aan het juiste adres.

Coaching – op de manier zoals ik ‘m insteek – helpt je om je weer te verbinden met jezelf en datgene wat daadwerkelijk belangrijk is voor jou. In plaats van je probleem zo snel mogelijk te fixen en op te lossen, duiken we juist dieper in datgene waar je last van hebt. Juist dáár ligt de sleutel, de oplossing of transformatie waar je naar op zoek bent. Het resultaat is een diepe en compassievolle connectie met jezelf, waardoor je jezelf veel meer durft te uiten en jezelf durft te zijn. Je doorziet je belemmerende overtuigingen en patronen, en durft eindelijk je eigen pad te gaan. Dat geeft energie en kracht.

En dat alles gewoon hier, in Gouda. Je bent van harte welkom om dit te ervaren.

Wanneer ga je naar een coach?

Het moment dat je naar een coach gaat, is vaak het moment dat je merkt dat er al een tijdje iets niet klopt, iets niet helemaal lekker gaat in je leven, en dat je hier steeds meer last van hebt. Je trekt dan ‘preventief’ aan de bel, voordat je klachten verergeren.

Coaching om klachten te voorkomen

Coaching en preventie zijn 2 termen die steeds vaker in één adem genoemd worden. Coaching helpt je om jezelf beter te leren begrijpen en om stappen te zetten in de richting van de waarden en doelen die jij belangrijk vindt. Preventie is gericht op het voorkomen van problemen en het behouden van je (mentale) gezondheid en welzijn. Samen vormen coaching en preventie een krachtige combinatie om het beste uit jezelf te halen en gezond te blijven.

Coaching kan een belangrijke rol spelen bij het leiden van een waardevol leven. Door coaching kun je meer inzicht krijgen in je eigen gedrag, emoties, gedachten en gewoontes, en leren hoe je hier met een andere blik naar kunt kijken om gezonder te leven.

Als coach kan ik je helpen om bijvoorbeeld gezonder te leven, beter om te gaan met stress of je zelfvertrouwen te vergroten. De oefeningen en gesprekken die bij de coaching horen, kunnen je helpen om mentale gezondheidsproblemen op de korte en lange termijn te voorkomen.

Door op tijd in te grijpen als je merkt dat het niet goed met je gaat, voorkom je ergere klachten zoals overspanning of burn-out. Coaching is een mooie manier om aandacht te besteden aan je mentale gezondheid. Dit brengt je als het ware in een opwaartse spiraal. Als je gezond bent en je goed voelt, ben je beter in staat om jezelf te ontwikkelen en je doelen te bereiken. Als je goed omgaat met je emoties en stress, ben je minder snel afgeleid en kun je je beter focussen op de dingen die belangrijk voor je zijn in het leven.

Marileen Driesprong, coach in Gouda.

Mijn coaching stijl

Als coach in Gouda ben ik van vele markten thuis. Ik werk zo veel mogelijk in het moment en ga uit van de innerlijke wijsheid van mijn cliënt. Mijn zienswijze houdt in dat in de klacht waar de cliënt mee komt, een diepere wijsheid schuilt, een eigen medicijn zogezegd, waar we éérst nader kennis mee mogen maken voordat we in de actie- en oplosmodus schieten.

Ieder traject begint met een wens of verlangen van de cliënt. Vanuit daar werken we procesgericht aan datgene wat zich aandient. Het traject ontvouwt zich organisch en is vrij van protocollen en vastgelegde modules. Daarmee sluit het veel preciezer aan bij datgene wat de cliënt op dat moment nodig heeft.

Uiteraard is het mijn wens dat de cliënt zich uiteindelijk beter, energieker en gelukkiger gaat voelen. Dat diegene weer zin heeft in het leven en uit eigen beweging het levenspad weer kan vervolgen, hoe dat er dan ook uit mag zien.

Coachen met jou én het grote plaatje

Wat in veel coaching wordt vergeten is dat iedereen onderdeel is van talloze systemen. Denk aan werk en gezin, maar ook het gezin van herkomst en systemen die voortkomen uit de maatschappij. Het onderzoeken van de mate van invloed die deze systemen hebben op de coachee, is in mijn optiek onmisbaar om te bepalen waar de cliënt nu eigenlijk last van heeft.

Het mooie is, dat in dit proces zich als vanzelf ook de waarden van een coachee komen bovendrijven. Waarden die we later in het traject vertalen naar acties.

Op deze manier gaat mijn coaching veel, veel dieper dan slechts symptoombestrijding van bijvoorbeeld stress of somberheid. En zal daardoor het uiteindelijke ‘resultaat’ van een traject veel meer beklijven. Tegelijk maakt dit dat ik geen beloftes kan doen over het resultaat van een traject. Coaching is werken met de ziel van een mens – en die is niet te vangen in harde data. Laten we dat vooral zo houden.

Coach Gouda: bij angst, stress, piekeren en somberheid

Leergierigheid is één van mijn kernwaarden en dat weerspiegelt zich in mijn coaching. In de afgelopen jaren heb ik mij als coach zeer breed georiënteerd in diverse richtingen binnen therapie en psychoanalyse. Zo werk ik met elementen uit de cognitieve gedragstherapie, waarbij het onderzoeken van gedragspatronen, duiden van werkbare en onwerkbare acties en het werken met waarden centraal staan.

Daarnaast voeg ik systemisch familieopstellingen werk toe, waarbij ik werk met de ‘nieuwe opstellen’ ofwel de beweging van de ziel. Alhoewel deze term wellicht zweverig aandoet, is dat het allerminst. Integendeel. Deze manier van opstellen helpt om dat wat daadwerkelijk speelt bij een coachee direct zichtbaar te maken, zonder dat hier ellenlange gesprekken over gevoerd hoeven te worden.

Wat veel coaches en therapeuten over het hoofd zien, is de diepe intelligentie die in een pijn rust. Liever willen we het ongemak zo snel mogelijk bestrijden, weghebben en oplossen. Je zou het kunnen vergelijken met onkruid wieden – even is de klacht weg, maar na een tijdje steekt de vermoeidheid, de depressieve klachten, de woede of de onrust opnieuw de kop op.

Dit is iets wat mij mateloos fascineert, en daarom ben ik er dieper in gaan duiken. Ik vond mijn antwoord in het UnShaming werk van de Amerikaanse therapeut David Bedrick – een radicaal andere manier van kijken naar ‘problematiek’. Juist in de klacht schuilt de wijsheid. Vanuit de systeemtherapie wordt gezegd dat alles een plek wil en dat niets buitengesloten kan worden. Alleen dan kunnen we daadwerkelijk loskomen van datgene wat ons belemmert. Dit belangrijke feit komt zowel terug in het opstellen als bij UnShaming. Ik ben naar mijn weten de enige coach in Nederland die UnShaming toepast in coaching.

Wandelcoaching

De coaching vindt wandelend, in de natuur van Gouda plaats. Bewegen en buiten zijn: 2 factoren die keer op keer een bewezen positief effect hebben op de fysieke en mentale gezondheid.

Een van de voordelen van wandelcoaching is dat het de mentale én fysieke gezondheid bevordert. Wandelen is een natuurlijke vorm van lichaamsbeweging en kan helpen om stress te verminderen. Tijdens het wandelen maakt het lichaam endorfines aan, die de stemming verbeteren.

Een ander voordeel van wandelcoaching is dat het de creativiteit kan stimuleren. Wandelen in de buitenlucht kan inspirerend zijn en nieuwe ideeën opwekken. Bovendien kan het helpen om de geest te openen en beperkende overtuigingen en denkpatronen te doorbreken.

Wandelcoaching kan ook helpen om de relatie met jezelf en de wereld om je heen te versterken. Door in de natuur te wandelen, kunnen mensen zich meer verbonden voelen met zichzelf én iets groters dan henzelf, en daardoor een gevoel van kalmte en vrede ervaren.

Wat levert coaching je op?

Coaching kan op verschillende manieren helpen, afhankelijk van de persoonlijke behoeften en doelen van de coachee. Hier zijn enkele manieren waarop mijn coaching je kan helpen:

  1. Je weer verbonden voelen met jezelf: Waarbij er niets per se opgelost of gefixt moet worden. Coaching kan je helpen om je los te maken van je innerlijke kritieke stem, zodat je met veel meer zelfbewustzijn en zelfwaardering in het leven staat. Waardoor de dingen die je doet in het leven ook een stuk krachtiger en plezieriger aanvoelen.
  2. Persoonlijke ontwikkeling: Een coach kan helpen om de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt te veranderen, zodat je veel oprechter, liefdevoller en positiever naar jezelf en het leven leert kijken.
  3. Gedragsverandering: Coaching kan helpen bij het veranderen van ongewenst gedrag door inzicht te geven in de oorzaken ervan en je te helpen bij het vinden van nieuwe, positieve manieren om met situaties om te gaan.
  4. Verhogen van motivatie: Een coach kan helpen om je motivatie te verhogen door je te helpen bepalen wat je nu daadwerkelijk belangrijk vindt in het leven en je te begeleiden bij het opstellen van een actieplan om je doelen te bereiken.
  5. Verbeteren van communicatie: Een coach kan helpen bij het verbeteren van de relaties die je hebt met jezelf en de mensen om je heen, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Dit kan ertoe leiden dat je veel meer aanwezig in het leven staat en diepere, betekenisvollere relaties met anderen kunt aangaan.

Kortom, coaching kan op allerlei manieren helpen bij het verbeteren van je kwaliteit van leven.

Waar vind ik een coach in Gouda?

Mijn ‘buitenkantoor’ vind je in Gouda, in natuurgebied het Goudse Hout. Door de wisseling van de seizoenen is het ‘decor’ er iedere sessie net weer even anders – en daarmee zo passend bij de altijd veranderende binnenwereld van mijn cliënt.

Boek nu een gratis coaching sessie in Gouda

Wil je vrijblijvend kennismaken? Kijken of wij een match zijn? Vraag jouw gratis coaching sessie aan via onderstaand formulier. Na je inzending neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken.

Tijdens de gratis sessie bespreken we je probleem en onderzoeken we of deze coaching bij jouw wensen aansluit. Ik zie je graag, tot snel!

06 24 34 29 32