Nr. 1 Wandelcoaching in Gouda

Vertel me: wat is het dat je wil doen
met het enige leven dat je hebt?

wandelcoaching in gouda

Van doodlopend pad naar
volop in het leven staan

Compleet traject voor ambitieuze, gevoelige denkers die los willen komen van hun strenge verstand en volop in het leven willen staan.

 • Een unieke combinatie van lichaamswerk, cognitieve gedragstherapie en systemisch werk
 • Met aandacht voor lichaam, brein en ziel
 • Voel je weer verbonden met jezelf, door je te verbinden met de natuur

In de
buitenlucht

Niet alleen maar praten tussen
4 muren, maar al wandelend aan de slag in een prachtig natuurgebied.

In
de buurt

Coaching in Gouda, middenin het Groene Hart.

In je lijf,
uit je hoofd

Leer jezelf kennen en bouw stap voor stap aan meer mentale veerkracht.

Deze coaching is voor jou als:

 • Je klaar bent met je altijd maar moe, onzeker, gejaagd en gestrest te voelen.
 • Je ergens, diep van binnen, weet dat er véél meer in je zit.
 • Je voelt dat het pad dat je nu loopt, niet het juiste is voor jou, en je wil gaan ontdekken wat dan wel bij je past.
 • Je begrijpt dat jij zelf de enig bent die jouw leven kan veranderen, en je op zoek bent naar de tools die je daarbij gaan helpen.
 • Je bereid bent om tussen de sessies door te experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag. Thát’s where the magic happens baby!

De laatste tijd zit je niet lekker in je vel

 • Je voelt je vaak onrustig en gespannen. Je kan gebeurtenissen uit het verleden niet loslaten, je piekert veel en denkt vaak na over de toekomst, en dan vooral over wat er allemaal mis kan gaan.
 • Je noemt jezelf met gepaste trots een control freak. Je bent perfectionistisch en stelt hoge eisen aan jezelf. Hallo, je wilt het gewoon (heel, héél) goed doen!
 • Je wilt dolgraag meer schijt hebben en je niet zoveel aantrekken van wat een ander van je vindt. Daarom vraag je om veel bevestiging bij de mensen om je heen. Je gruwelt van het idee dat iemand kritiek op je heeft.
 • “Maak je nou maar geen zorgen”. “Je moet niet zo veel nadenken”. “Ontspan gewoon!” Het zijn goedbedoelde uitspraken van mensen om je heen, maar jij kunt hier serieus niets mee. Ontspannen? Niet nadenken? Hoe dan?!
 • De laatste tijd lijk je alles op de automatische piloot te doen. Leuke dingen doen? Iets nieuws ondernemen? Je wilt wel, maar het voelt als een opgave. Dus begin je er maar niet aan.
 • Je wilt niet naar de psycholoog stappen. Het feit dat je dan hoogstwaarschijnlijk op een maandenlange wachtlijst komt, zorgt er bij voorbaat al voor dat je er geen zin in hebt.
 • Over de psycholoog gesproken: Je ziet jezelf al zitten tegenover zo’n knikkend figuur, vertellend over je jeugd, tissue in de aanslag… Pff, jou niet gezien!
 • Dus Google je je suf naar snelle tips die je helpen om weer lekker in je vel te zitten. En heus, je hebt er echt wel een paar toegepast…voor een paar dagen. Daarna heb je er geen puf meer voor of je vergeet ze gewoon. Uiteindelijk ben je er niets mee opgeschoten.
 • e wilt echt geen burn-out krijgen. Jij hebt grote dromen en ambities die je nog wilt waarmaken! Je bent als de dood dat je straks niet meer kan doen wat je het liefste doet. Alleen die berg met twijfel en onzekerheid die je steeds met meezeult, wordt nu wel erg zwaar..

“Ik kan eindelijk weer verder.”

Buiten, al wandelend door weer en wind. Een hele bijzondere intensieve periode was het. Maar onder Marileens begeleiding durfde ik het aan en kreeg het alle ruimte en aandacht die het nodig had.

– Anouk

“Ik ben mezelf en het leven weer gaan waarderen.”

Het is zeker een aanrader, om deze coaching te gaan lopen. Alleen al om de rust die Marileen je geeft, daardoor heb ik de rust in mijn hoofd weer teruggevonden.

– Tea

“Ik heb echt stappen kunnen nemen.”

Ik vond de manier waarop je de coaching hebt opgebouwd – niet alle informatie in één keer – en jouw spontaniteit en openheid, heel erg fijn.

– Saskia

Is dit het nou? Nee! Het kan echt anders.

coaching in gouda marileen driesprong

Over Marileen: Van doodlopend pad naar een leven volgens mijn waarden

Mijn leven is niet altijd zo geweest zoals het nu is. Hoppend van baan naar baan (die nooit écht bij me paste), geen moment van ontspanning en het gevoel het nooit goed genoeg te doen.

Jarenlang werkte ik keihard. Niet alleen in mijn banen, maar ook daarbuiten wilde ik altijd ‘de beste versie van mezelf zijn’.

En toch was er altijd dat geniepige en tegelijkertijd allesoverheersende gevoel van angst, van falen, van het niet goed genoeg doen. Ik was nergens écht trots op, haalde nergens echt voldoening uit. Het kon immers altijd hoger, beter en sneller.

Ondertussen werd ik steeds prikkelbaarder en vermoeider. Al bij het opstaan werd ik wakker met een benauwd, angstig gevoel in mijn lijf. Wonderbaarlijk genoeg hield ik dit best lang vol. Tot het écht niet meer ging.

De prijs die ik hiervoor betaalde was hoog. De huisarts was degene die de knoop voor mij doorhakte – want zelf durfde ik dit niet. De conclusie: “Je hebt een burn out.”

Hoe kon dit mij gebeuren? Ik sportte veel, at super gezond, mediteerde, deed aan yoga en las ieder populair psychologieboek onder de zon. En toch was ik genadeloos omgevallen.

Pas na een lange herstelperiode viel het kwartje

.Het lag niet aan hoeveel ik yoga’de of hoeveel groente ik at. Het lag niet aan hoeveel ik wel of niet sportte. De echte oorzaak zat zélfs niet in mijn stomme baan. Ik kreeg uiteindelijk die burn out, omdat ik al die tijd alleen maar bezig was met onzekerheid en angst over hoe ik het deed, of ik het wel goed genoeg deed, wat de toekomst in petto zou hebben…

Kortom: ik leefde alleen maar naar de strenge regels van mijn verstand.

En daardoor heb ik zo veel mooie dingen gemist die het leven biedt!

Dat nooit meer.

 • Ik ben in de psychologie van menselijk gedrag gedoken: waarom doen we wat we doen, zelfs als dat helemaal niet goed voor ons is?
 • Ik volgde allerlei coaching en therapie waarmee ik mijn angsten onder de duim probeerde te krijgen: Van bekendere therapieën zoals cognitieve gedragstherapie tot aan programma’s uit de alternatieve hoek zoals regressie en hypnose.
 • Daarna kwam ik er achter dat je angst helemaal niet hoéft te bestrijden. Integendeel, ik ervaarde dat je ook mét angst, onzekerheid en twijfel een fantastisch leven kunt leiden :-).
 • Ik ontdekte de buiten-gewone effecten die de buitenlucht heeft op lichaam en geest. Ook bij mijn klanten zie ik keer op keer bewijs: de buitenlucht doet je fysiek en mentaal zó veel goeds.
 • Het laatste puzzelstukje viel op zijn plek toen ik Acceptance and Commitment Therapy ontdekte. In deze therapie volgde ik ook de opleiding tot trainer.
 • En nu? Zonder al te cheesy te klinken: Ik sta weer aan het roer van mijn leven. Ik kan me eindelijk weer richten op die dingen die écht belangrijk voor me zijn. Hard werken, sporten en (meestal 😉 ) gezond eten doe ik nog steeds. Maar dan niet om de beste versie van mezelf te worden. Ik bén die versie namelijk al! Wauw, wat een vrijheid geeft dat!

Voor het eerst in jaren stond ik weer aan het roer, en niet mijn angst.
Dat gun ik iedereen!

En daarom heb ik het programma ‘Coaching in de buitenlucht’ ontwikkeld.

Coaching in de buitenlucht

€ 747,-

exclusief btw.

In 5 live coachingsessies in de buitenlucht leer je hoe je het gevecht met je gedachten en gevoelens kunt staken. Je leert hoe je kunt ontspannen en rust kan pakken. Je krijgt weer zin om het leven te gaan leven. Maar dan wel op jouw manier, levend naar jouw waarden.

 • Coaching waarin het gaat over JOU en jouw proces. Aandacht voor jou, zowel ‘offline’ tijdens de sessies als ‘online’ tussen de sessies door.
 • Praktisch, nuchter en met humor. Good stuff!
 • Ontdek op een simpele manier hoe jouw verstand werkt en waarom ‘ie vaak zo angstig en kritisch is.
 • Leer leven met aandacht. Van ‘waarom overkomt mij dit?’ naar ‘Wat wil ik NU?’
 • Krijg letterlijk en figuurlijk meer lucht door te lopen en ontspannen in de buitenlucht.
 • Krijg weer helder wat jou energie geeft, wat écht belangrijk is voor jou. En hoe je er voor zorgt dat je hier méér van krijgt in je leven!
 • Leer leven naar je waarden. Zodat je stressklachten veel sneller herkent en kunt voorkomen.
 • Uniek: Ontdek de kracht van een coachboek: jouw eigen persoonlijke naslagwerk. Zo kun je ook na de coaching altijd teruggrijpen op handige oefeningen en feedback.
 • Unlimited support van Marileen via het coachboek.

Waarom wandelcoaching uniek is?

Coaching in Gouda in de natuur

Iedere sessie lopen we buiten, in de natuur van het Groene Hart. Je bent omringd door groen, en alleen dat al geeft veel voldoening en rust. Bovendien kijk je letterlijk vanuit een ander perspectief naar jouw situatie, wat ervoor kan zorgen dat je op nieuwe, helpende gedachten komt.

Werken aan mentale veerkracht

Door iedere keer weer in beweging te komen, neem je jezelf serieus en bewijs je jezelf dat je er voor jezelf bent. Dat schept een basis van (zelf)vertrouwen, wat een mooie voedingsbodem is voor het leren kennen van je waarden en het aanleren van nieuw gedrag.

Speciaal voor gemotiveerde mensen met een haastig hoofd

Jij bent gemotiveerd om je klachten aan te pakken zodat je weer kunt genieten van het leven! Maar, alleen met praten en nadenken ga je daar niet komen. Daarom neem ik je mee naar buiten. Wandelen zorgt er voor dat je uit je hoofd komt. Groen en natuur om je heen helpen je vertragen en zien waar het werkelijk om gaat.

Nadat jij dit programma hebt gevolgd:

1

Heb je weer energie, zit je lekkerder in je vel

2

Neem je je hoofd véél minder serieus

3

Heb je de tools in handen om niet meer overspoeld te worden door nare gedachten en emoties

4

Ben je vriendelijker naar jezelf en kun je weer trots zijn op wat je doet

5

Heb je helder wat het leven waardevol maakt voor jou

6

Heb je weer zin om actie te ondernemen en ga je dat ook DOEN!

Tientallen mensen gingen je voor. Ga jij ook mee naar buiten?

“Ik ben hiervoor bij een psycholoog onder behandeling geweest, maar haalde er na een tijd geen voldoening meer uit. 

Lopen en praten in de buitenlucht, trok mij aan.

Het praat makkelijker al lopend, in plaats van tegenover elkaar zitten.”
– Tea

coaching in gouda wandelen

Coaching in Gouda: zo werkt het programma

 • Het programma is live en face to face. We ontmoeten elkaar in het mooie natuurgebied het Goudse Hout, vlakbij de Reeuwijkse plassen en dus middenin het Groene Hart.
 • Niemand houdt van huiswerk. Daarom geef ik je tussen de sessies geen opdrachten, maar experimenten mee naar huis: leuke, interessante manieren om in het dagelijks leven op een andere manier om te gaan met wat je denkt, voelt en meemaakt. Zo wordt het daadwerkelijk LEUK om tussen de sessies door aan de slag te gaan.
 • Ik loop letterlijk en figuurlijk 3 maanden met je mee. Ik ken niet alleen de theorie, maar ik leef ‘m ook, iedere dag. Hoe fijn is het als er iemand met je meeloopt die het pad al kent?
 • Gedurende het traject bouw je samen met mij jouw eigen coachboek op. Daarin staat alle how to’s, tips, tricks en feedback die 100 procent op jou zijn afgestemd. Je sluit de coaching af met een naslagwerk waar je de rest van je leven op kunt terugvallen.
 • Let op: dit is dus een programma waarbij je wordt uitgenodigd om tussen de sessies door zelf te gaan experimenteren en oefenen met nieuw gedrag. Hiermee wil ik je niet afschrikken, maar juist aanmoedigen: want het zien van progressie in je mentale veerkracht is 1 van de allermooiste cadeaus die je jezelf kunt geven in het leven! Maar hier zul je wel iets voor moeten doen. Zie het als een nieuwe taal leren, of gitaar leren spelen. Dat doe je ook niet alleen tijdens de les bij je favoriete leraar. Als je echt resultaat wilt zien, zul je ook thuis aan de bak moeten. Maar bedenk even hoe vet het is als je opeens een cappuccino kan bestellen in het Italiaans of dat ene moeilijke nummer na lang oefenen best wel lekker begint te klinken. Onbetaalbaar toch?

Klaar om weer aan het roer van je leven te staan?

Vul het onderstaande formulier in. Nadat je het formulier hebt verzonden, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.

Introductiesessie wandelcoaching

Veelgestelde vragen

Ik help je wanneer je last hebt van:

 • stress
 • onrust
 • onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
 • uitstelgedrag
 • perfectionisme
 • pleasen
 • piekeren
 • twijfelen
 • je minderwaardig voelen
 • het gevoel van ‘overwhelm’, je overweldigd voelen
 • het gevoel alles goed te willen doen
 • het gevoel dat het nooit goed genoeg is
 • het gevoel dat je altijd heel hard moet werken
 • het gevoel alsof je altijd op je tenen moet lopen
 • het gevoel alsof je er fysiek niet helemaal bij bent

Buiten bewegen is de eerste stap om dichterbij jezelf te komen.

Je zit doorgaans al zo veel binnen (letterlijk én figuurlijk: in je hoofd). Waarom zouden we dan tijdens de coaching óók nog binnen gaan zitten denken? Daarom neem ik je mee naar buiten. Verandering van omgeving, rustig bewegen en de natuur doen wonderen voor je lichaam en geest. De natuur doet iets met je: Daar kun je gewoonweg niet omheen. En hoe fijn is het dat je met deze coaching 2 vliegen in één klap slaat: coaching én even achter je scherm/uit je huis weg!

We leven nu eenmaal in Nederland en daarom kan ik je niet 100% goed weer garanderen. Bij slecht weer adviseer ik je simpelweg om goede regenkleding aan te doen en een paraplu mee te nemen.

Je zou het misschien niet zeggen, maar juist bij minder goed weer is het fijn om naar buiten te gaan. De ervaring leert dat wandelen in de regen iets extra rustgevends heeft.

Bij zeer slecht weer is het mogelijk om de sessie te verplaatsen naar een andere datum of om de sessie via beeldbellen plaats te laten vinden.

We wandelen in het Goudse Hout. Dit natuurgebied ligt naast de Reeuwijkse plassen en daarmee middenin het Groene Hart! Het Goudse Hout is goed te bereiken met auto en fiets. Ook ligt het dichtbij treinstation Gouda Goverwelle.

Wanneer je (bijna) burn out bent, overleg dan eerst met je huisarts of behandelaar of het een goed idee is om nu een coachingtraject te starten.

Afhankelijk van jouw situatie kan coaching in de buitenlucht een mooie aanvulling of vervolgstap zijn op je behandeling bij de psycholoog of praktijkondersteuner. Als je coaching overweegt naast je behandeling bij een psycholoog of POH, overleg dit dan eerst met jouw behandelaar.

Het totale traject bestaat uit een intake + 5 sessies.

Per sessie zijn we tussen een uur en anderhalf uur onderweg.

Wanneer je echt verandering wilt zien in je denken en in je gedrag, is het nodig om meerdere malen per week bewust de tijd te nemen om te oefenen met de opdrachten die je mee naar huis krijgt. Ook is het raadzaam om je ervaringen met mij te delen via het coachboek. Je krijgt hier altijd feedback op.

Hoe meer je bereid bent om aan de slag te gaan met de oefeningen in het dagelijks leven, hoe meer resultaat je boekt.

Ja, dat kan. Boek een gratis kennismakingssessie.

Een traject van 5 sessies kost 597 euro exclusief btw.

Je kunt ervoor kiezen om het traject in 2 maandelijkse termijnen betalen. Kun je aantonen dat je een kleine beurs hebt? Dan kunnen we altijd in gesprek over een aanpassing van het tarief.

Deze keuze is altijd aan jou. Wanneer je merkt dat je klachten een zeer negatieve impact hebben op je dagelijks leven, adviseer ik je om eerst te overleggen met je huisarts of bedrijfsarts over wat de beste stap voor jou is.

We kunnen dit ook altijd bespreken tijdens een introductiesessie. Hierin denk ik graag met je mee.

Ik geef alleen losse sessies aan mensen die eerder bij mij een traject volgden.

Dit komt omdat coaching draait om gedragsverandering. En dat gaat helaas niet over 1 nacht ijs. Zie het als gitaar spelen – na 1 losse les kun je nog geen mooi nummer aan elkaar breien, maar hoogstens een paar akkoorden spelen. En ik neem aan dat je wel wat meer wil leren dan alleen Vader Jacob kunnen tokkelen :-).

Als je benieuwd bent of mijn coaching iets voor je is, dan kun je er altijd voor kiezen om een gratis kennismakingssessie te boeken.

06 24 34 29 32