Een waardevol leven begint niet bij je goed voelen, maar bij goed voelen. Niet door langer in gevecht te gaan met je gevoelens en gedachten, maar door ze je bondgenoot te maken.

Dit is mijn verhaal

Heel veel denken. Te weinig rust nemen. En nooit tevreden zijn. Dat was ik. Ik weet precies hoe het is om gek gemaakt te worden door je eigen gedachten.

Ik mocht niet klagen van mezelf. Want, ik had toch alles? En ja, ik kon inderdaad de hele bingokaart van ‘het perfecte plaatje’ afstrepen. Met een masterdiploma op zak, een baan in de pocket, een huis om in te wonen en lieve vrienden om te bellen, mocht ik ook niet klagen. Toch?

Waarom voelde ik me nog steeds zo ongelukkig?

Beeld je even een auto in, waarbij je het gas- en het rempedaal tegelijkertijd indrukt. Op deze manier wil je binnen 2 uur van Nederland naar Zuid-Frankrijk rijden. O ja, en je tank is bijna leeg. Zo voelde ik me in die tijd. Als een autowrak dat zichzelf langzaam maar zeker tot op de velg aan het opbranden was.

Naast dat deze manier van leven heel frustrerend was, kun je je voorstellen dat het ook dodelijk vermoeiend was.

Ik had altijd het gevoel dat ik me moest bewijzen. Dat het – wat ‘het’ ook moge zijn – nog lang niet af was. Het kon immers altijd hoger, sneller en beter.

Deze uitputtingsslag – want dat bleek het achteraf te zijn – vormden de ingrediënten voor een burn out.

En die kreeg ik dus ook.

Deze heftige gebeurtenis was mijn wake-up call

Ik had werkelijk geen idee dat het mijn eigen super strenge gedachten waren – plus het feit dat ik ze rete-serieus nam – die ervoor zorgden dat ik altijd zo moe, maar tegelijkertijd zo rusteloos was. Ik liet me behoorlijk op mijn kop zitten door mijn strenge verstand.

In die tijd ben ik bij mijn coach terecht gekomen. Bij haar leerde ik ontzettend veel over mijzelf, mijn gedachten en mijn overtuigingen. Ik leerde dat je verstand helemaal niet altijd de dienst hoeft uit te maken. Dat veel van de strenge overtuigingen die ik over het leven had niet klopten. En het allermooiste: dat ik mezelf iedere keer weer uit de greep van mijn verstand kan vrijmaken en opnieuw kan kiezen voor hoe ik het leven dan wél wil leven. Dit intensieve traject heeft gezorgd voor een volledige 180 op vrijwel alle vlakken in mijn leven.

Ik ben het niet alleen gaan ‘weten’. Ik ben het ook gaan DOEN!

Daarnaast ben ik gestart met consequent naar buiten gaan en wandelen. Ik heb ervaren hoe helend en krachtig het is om tijd in de natuur door te brengen. Wandelen wérkt. De natuur bracht mij terug naar mijn basis die ik along the way was kwijtgeraakt.

Ik wist: deze combinatie van coaching en de kracht van de natuur wil ik anderen ook laten ervaren!

Ik koos ervoor om vol naar mijn waarden te gaan leven: authenticiteit, zelfliefde en plezier. Ik ging leven op een manier die veel beter bij mij paste. Hieruit ontstond Move with Mari op, mijn bedrijf voor coaching in de buitenlucht.

Ik wist, nee, voélde dat het anders kon.
Ik wilde niet meer beperkt worden door mijn angst.
Ik wilde leven!

Nu bewandel ik mijn eigen pad

De weg die ik bewandeld heb om te komen tot het punt waar ik nu ben, was geen easy road. Het was een grote zoektocht met veel kuilen, hobbels en dwaalsporen. Die zoektocht wil ik jou besparen. Daarom heb ik alles wat ik geleerd heb, samengevat in het traject coaching in de buitenlucht.

Ik heb besloten: wat ik geleerd heb, ga ik anderen leren. En dan wel op zo’n manier dat je er ook echt wat aan hebt. Dat je ná de coaching echt vooruit kan met de nieuwe skills die je hebt opgedaan, en dat je je niet meer klein laat maken door je eigen gedachten!

Eén van de redenen waarom ik zo gek ben op coaching in de buitenlucht: geen sessie is hetzelfde!

Ik als coach

Ik ben overtuigd dat bewegen en buiten zijn helpen om los te komen van de bullshit die je jezelf keer op keer vertelt.

Loskomen van de dingen waar je bang voor bent, de hersenspinsels die je klein houden, de gedachten die jou paniek geven voor wat er allemaal mis kan gaan.

Als coach neem ik de tijd voor jou en jouw verhaal én ik filter de bullshit eruit. Zoals mijn eigen coach zegt: ‘ik vertrouw jou voor honderd procent, maar je hoofd voor geen meter.’

Het leuke aan mij is: ik zal je nooit aanmoedigen om ‘de beste versie van jezelf te worden’ of ‘in je kracht te gaan staan’. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik jeuk krijg van dit soort uitspraken waar je net niks mee kan 😊.

Wat dan wel? Ik haal je uit je dagelijkse routine door de natuur op te zoeken en te bewegen. Buiten ontstaat er ruimte voor verandering en een frisse blik. Het lijkt zo simpel en dat is het ook.

Alleen als je even weg bent van het oude vertrouwde, de to-do’s en de sleur, pas dan kun je echt zien wat je nodig hebt. Dan kun je voelen wat goed is voor jou.

Mijn coaching is simpel, praktisch, back to basic. Ik ben niet van het zweven en ook niet van het graven in je verleden. Ik vind het belangrijk dat alles wat ik jou in de coaching leer, gestoeld is op wetenschappelijk bewijs. Ook laat ik me frequent bijscholen in het gebruik van de methode waarin ik ben opgeleid: Acceptance and commitment therapy.

Ik wil jou helpen om weer te durven kiezen voor jezelf en te leven naar jouw waarden. Jouw échte waarden en niet die van je hoofd. Dat doe ik – uiteraard – met humor en een praktische aanpak, zodat jij ook na de coaching weet welk pad je moet bewandelen.

Coaching in het Groene Hart, alleen de mooie omgeving is al een cadeautje!

Wat je nog meer moet weten over mij

Dit is mijn verhaal. Wat is die van jou?
Ik kom graag met je in contact!

Bel Move with Mari op: 06 24 34 29 32