Over mij

Een waardevol leven begint niet bij je goed voelen, maar bij goed voelen. Niet door langer in gevecht te gaan met je gevoelens en gedachten, maar door ze je bondgenoot te maken.

Dit is mijn verhaal

Heel veel nadenken (lees: piekeren). Te weinig rust nemen. En nooit, maar dan ook nooit, echt tevreden en blij zijn met mijn leven. Dat was ik. Ik weet precies hoe het is om gek gemaakt te worden door je eigen gedachten.

Ik mocht niet klagen van mezelf. Want, ik had toch alles? En ja, ik kon inderdaad de hele bingokaart van ‘het perfecte plaatje’ afstrepen. Als jonge, gezonde, able-bodied, hoogopgeleide witte vrouw in Nederland met een inkomen en een dak boven mijn hoofd…mócht ik ook niet klagen. Toch?

Waarom voelde ik me nog steeds zo ongelukkig?

Beeld je even een auto in waarbij je het gas- en het rempedaal tegelijkertijd indrukt. Op deze manier wil je binnen 2 uur van Nederland naar Zuid-Frankrijk rijden. O ja, en je tank is bijna leeg. Zo voelde ik me in die tijd. Als een autowrak dat zichzelf langzaam maar zeker tot op de velg aan het opbranden was.

Ik had altijd het gevoel dat ik me moest bewijzen. En dat alles wat ik deed – hoe hard ik ook werkte – maar ‘gewoontjes’ en niet echt bijzonder was. Het kon immers altijd beter, hoger en sneller. Deze constante manier van mezelf de grond in praten was frustrerend, beangstigend en dodelijk vermoeiend.

Ik kwam steeds verder van mezelf af te staan, waardoor ik uiteindelijk helemaal niet meer wist wie ik was, wat ik leuk vond, of waar ik graag voor wilde leven.

Deze uitputtingsslag – want dat bleek het achteraf te zijn – vormden dan ook de ingrediënten voor een burn out.

En die kreeg ik dus ook.

Deze heftige gebeurtenis was mijn wake-up call

In die tijd had ik werkelijk geen idee dat het mijn eigen super strenge gedachten waren – plus het feit dat ik ze rete-serieus nam – die ervoor zorgden dat ik altijd zo moe, maar tegelijkertijd zo rusteloos en angstig was.

Ik liet me behoorlijk op mijn kop zitten door mijn strenge verstand.

In die tijd ben ik bij mijn coach terecht gekomen. Bij haar leerde ik ontzettend veel over mijzelf, mijn gedachten en mijn overtuigingen. Ik leerde dat je verstand helemaal niet altijd de dienst hoeft uit te maken. Dat veel van de strenge overtuigingen die ik over het leven had, helemaal niet klopten. Dat het leven daadwerkelijk léuk kon zijn, als ik durfde te handelen naar wat ik eigenlijk echt graag wilde.

En het allermooiste: dat ik mezelf iedere keer weer uit de greep van mijn verstand kan vrijmaken en opnieuw kan kiezen voor hoe ik het leven dan wél wil leven. Dit intensieve traject heeft gezorgd voor een volledige ‘180’ op heel veel vlakken in mijn leven.

Ik ben het niet alleen gaan ‘weten’. Ik ben het ook gaan DOEN!

Daarnaast ben ik gestart met consistent naar buiten gaan en wandelen. Ik heb ervaren hoe helend en krachtig het is om tijd in de natuur door te brengen. Wandelen wérkt. De rust, ruimte en levendigheid die de natuur bezit, bracht mij terug naar mijn basis die ik along the way was kwijtgeraakt.

Ik wist: deze combinatie van coaching en de kracht van in de natuur zijn, wil ik anderen ook laten ervaren!

Ik koos ervoor om vol naar mijn waarden te gaan leven: leergierigheid, authenticiteit, creativiteit en plezier. Hieruit ontstond Move with Mari, mijn eigen praktijk voor coaching in de buitenlucht.

Ik wist, nee, voélde dat het anders kon.
Ik wilde niet meer beperkt worden door mijn angst.
Ik wilde leven!

Nu bewandel ik mijn eigen pad

De weg die ik bewandeld heb om te komen tot het punt waar ik nu ben, was geen easy road. Het was een grote, grote zoektocht met veel kuilen, hobbels en dwaalsporen in de wereld van coaching, therapie en persoonlijke ontwikkeling. Die zoektocht wil ik jou besparen. Daarom heb ik alles wat ik geleerd heb – en nog steeds leer – samengevat in het traject coaching in de buitenlucht.

Eén van de redenen waarom ik zo gek ben op coaching in de buitenlucht: geen sessie is hetzelfde!

Ik als coach

Ik (en de wetenschap met mij) ben ervan overtuigd dat buiten zijn en wandelen enorm helpen om los te komen van de bullshit die je jezelf keer op keer vertelt. Door naar buiten te gaan, keer je makkelijker naar binnen. Waardoor je sneller tot de kern komt. Loskomt van de dingen waar je bang voor bent, de hersenspinsels die je klein houden, de gedachten die je paniek en angst geven.

Als coach neem ik de tijd voor jou en jouw verhaal én ik filter de bullshit eruit. Zoals mijn eigen coach zegt: ‘ik vertrouw jou voor honderd procent, maar je hoofd voor geen meter.’

Ik zal je nooit aansporen om ‘de beste versie van jezelf te worden’ of ‘in je kracht te gaan staan’. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik jeuk krijg van dit soort uitspraken waar je net niks mee kan 😊.

Wat dan wel? Ik haal je uit je dagelijkse routine door de natuur op te zoeken en daar jezelf beter te leren kennen. Buiten ontstaat er ruimte voor verandering en een frisse blik. Het lijkt zo simpel en dat is het ook.

Alleen als je even weg bent van het oude vertrouwde, de to-do’s en de sleur, pas dan kun je echt zien wat je nodig hebt. Dan kun je voelen wat goed is voor jou.

Ik wil jou helpen om weer te durven kiezen voor jezelf, uit te vogelen wat belangrijk is voor jou en te leven naar jouw waarden. Jouw échte waarden en niet die dingen die je zijn opgelegd door je familie, je werk, de maatschappij, social media etc.

Mijn opleidingen

Coaching in het Groene Hart, alleen de mooie omgeving is al een cadeautje!

Wat je nog meer moet weten over mij

Dit is mijn verhaal. Wat is het jouwe?
Ik kom graag met je in contact!

06 24 34 29 32