Referenties

Lees wat mijn klanten zeggen over hun persoonlijke traject.

Vanaf moment 1 had ik een goed gevoel bij Marileen. Ze luister aandachtig en weet precies de juiste reactie te geven en de onderwerpen die belangrijk zijn naar voren te brengen. Ze zoekt de beste manier om je verder te helpen. 
Het geeft een fijn gevoel, om het gesprek al wandelend in de buitenlucht te doen. 
 
Mijn uitdaging zat in het doorhebben van mijn hoofd, het onder controle krijgen van alle verschillende gedachtes. Dankzij Marileen, begon ik in te zien dat veel gedachtes niet waar bleken te zijn, maar door mijn hoofd zelf waren ingevuld. De meest gezegde zin van Marileen was dan ook; “Dus het hoofd had geen gelijk.” Doordat ik dit uiteindelijk zelf ook ging inzien, merkte ik dat de negatieve gedachtes steeds minder werden en ik me meer kon gaan focussen op het nu. 
 
Het was fijn dat Marileen altijd bereikbaar was via het coachboek. In het begin was dit iets waar ik veel in kon blijven schrijven, maar naarmate we meer sessies gehad hadden ik het een stuk minder opschreef, omdat ik zelf wist hoe ik ermee om kon gaan.
 
Marileen, bedankt voor je luisterend oor, alle inspirerende adviezen, de mooie wandelingen, het inspirerende coachboek met veel wijze lessen en de gezelligheid. On to new adventures! 

– Charlotte

Marileen is professioneel, heeft veel kennis van zaken, is inlevend en pakt makkelijk door. Haar praktische tips en nuchtere benadering geven inzicht waar je mee verder kunt. De combinatie van een goed gesprek, een heerlijke wandeling én een lekker kopje thee zijn een sterke basis voor persoonlijke groei waar je in het dagelijks leven direct profijt van hebt. Marileen, dank voor je inzet en gezelligheid!

– Karin

Ik kwam binnen met een ontzettend onrustig gevoel in mijn lichaam. Ik kon mij niet concentreren, alles was me teveel. Een hele korte opdracht kon ik niet onthouden en werd heel snel geïrriteerd en reageerde dit af op de mensen om mij heen.

Ik ben uit dit traject gekomen met veel meer rust als voorheen. En dan spreek ik echt over 8 jaar geleden en misschien nog wel meer. Ik heb mijn eigen patronen leren kennen en dat ik het vooral mezelf heel erg moeilijk maakte.

De meest waardevolle dingen die ik meeneem uit het traject zijn:
– Op de dag een rustmoment te plannen voor mijzelf.
– Dat mijn gedachten niet bepalen wie ik ben, ik kan ernaar luisteren, vriendelijk bedanken en een andere keuze te maken waar ik me beter bij voel.
– Hierdoor kan ik makkelijke loskomen van negatieve gedachten en gevoelens die daarbij naar boven kunnen komen en op een positieve manier verder gaan
– En dat ik vooral ook heel erg lief voor mezelf mag zijn.

Ik zou het zeker aanraden om met Marileen aan de slag te gaan. Ze bereidt zich goed voor op de sessies die we doen. Het coachboek wat we tussen de sessie door invullen is erg prettig omdat je dan bezig blijft met de ontwikkeling. Dus ook al zien we elkaar niet, door op elkaar te reageren in het coachboek blijft het actueel. En zelfs als we een sessie hebben na 2 weken waarvan ikzelf vond dat ik er veel te weinig mee bezig was geweest (mijn hoge eis :-)), was de sessie weer erg verhelderend.

– Danielle

De coaching van Marileen heeft mij geholpen om mezelf te hervinden en mijn gevoel te herkennen en te vertrouwen.
Juist het wandelen en praten buiten sprak mij aan en het klikte direct in de kennismakingssessie. Marileen geeft vertrouwen met haar frisse en nuchtere aanpak.
Ik heb veel over mezelf geleerd. Over hoe ik zorg dat ik uit mijn hoofd kom, meer naar mijn lijf /gevoel luister en keuzes voor mezelf maak.
De combinatie van uitgebreid te tijd nemen in de sessies buiten en feedback via het coachboek, werkte goed voor mij. Met alle inzichten kan ik weer verder op mijn pad.
Ik raad Marileen zeker aan bij anderen. Ze luistert, straalt rust uit en houd je een goede spiegel voor en biedt handvatten waar je mee verder kan.

– Irene

Marileen heeft een ontwapende, relaxte en op ieder persoon toegesneden aanpak. Ze heeft mij geholpen dichterbij mijn gevoel te komen en te blijven en wat liever voor mezelf te worden. Met prachtige metaforen heeft ze me de weg gewezen. Dank je wel.

– Inge

Ik merk bij mezelf dat ik volop aan de slag ben met het toepassen van alles wat ik van je heb geleerd en dat ik echt stappen heb kunnen zetten. Je hebt me waardevolle inzichten en oefeningen meegegeven. Ik vond de manier waarop je de coaching hebt opgebouwd en jouw spontaniteit en openheid, heel erg fijn. Ik wil je dan ook bedanken voor dit mooie traject!

– Saskia

“Ik had begin dit jaar verkeerde gedachtes waar ik zelf ook erg van geschrokken ben en wist dat ik hulp hierbij nodig had omdat het mijzelf niet meer lukte om het juiste te zien. Huisarts geraadpleegd wat al een hele stap voor mij was.

Al gauw kwam ik er achter dat deze hulp niet de juiste voor mij was. Ik raakte steeds verder in mijn negatieve en verkeerde gedachtes en zag daar soms echt de waarheid in. Ik voelde mij hopeloos en gefaald.

Via een goede vriend, die mij wees op de website van Move with Mari, deze gaan lezen en ik voelde toen gelijk: ‘Dit is het dit. Dit moet ik gaan proberen‘. Ik ben geen type van stil zitten en dat iemand van alles vraagt in een kamertje.

Op de website de kennismaking ingevuld. Marileen belde mij vrij snel daarna op, ook dit telefoon gesprek was erg positief. Had gelijk een goed gevoel om haar te ontmoeten en te starten. Kennismaking in het Goudse Hout verliep ook zeer positief. Ik voelde een klik en het was vertrouwd.

Ik ben met veel tips en opdrachten uit dit traject gekomen. Als hopeloos hoopje er in en nu als een sterkere vrouw er weer uit. Ik zie de omgeving en de wereld weer in een positieve zin en weet dat er nog mooie dingen op mijn kunnen komen.

Ik heb mijn gedachtes door goeie tips en oefeningen nu onder controle. Met een terugval weet ik hier weer snel uit te komen. Wat heb ik geleerd? Gedachtes mogen er zeker zijn maar probeer er niet aan vast te klampen en kom terug naar het heden. Ik mag er zijn.

Ik raad Marileen zeker aan bij anderen die net als ik ook in de put of met zichzelf in de knoop zitten en hierdoor erg negatieve gedachtes hebben.

Marileen stelt je op je gemak en geeft vertrouwen en steun. Je staat er niet alleen voor, je doet het samen. Wat echt heel waardevol is.”

– Natasja

Aan het begin van de coaching was ik nog aan het uitzoeken wat mijn coachvraag is. Bij de eerste sessie kwam naar boven wat ik wilde ik onderzoeken: “Hoe sta ik in het leven en ben ik op de goede weg”.

Ik had altijd gedacht dat ik egoïstisch ben, omdat ik beslissingen vanuit mijn oogpunt, werkervaring, levenservaring en gevoel neem. Bij de laatste sessie is mij duidelijk dat ik het zelf aan het invullen ben, hoe anderen over mij denken. Verder heb ik geleerd in de coaching:
– Het ontvangen & herkennen van complimenten.
– Kies je voor geluk of gelijk? Ik heb voor geluk gekozen. Gelijk krijgen/hebben kost te veel energie en breng me verder van geluk
– Ook al heb je de verkeerde weg gekozen, stel jezelf de volgende vragen: ‘Wat ik nu aan het doen ben, werkt dat voor mij?’, ‘Wat wil ik nu?’ en Wat is goed voor mij?’
– En ik heb hier geleerd om het woord ‘egoïsme’ niet al te serieus nemen. Wat was dat prachtig en bevrijdend 😊.

Ook al heb je geen specifieke coachvraag een wandel coaching is zeker aan te raden. Bij de eerste wandelsessie met Marileen komen de vragen al naar boven. Ik wilde onderzoeken, hoe ik in het leven sta en ben ik op de goede weg. Dat is in de sessies helder geworden, ik voel me goed in mijn hoofd en lijf, en heb zin om nieuwe stappen in het leven te nemen vanuit een nieuwsgierig, open blik. Marileen bedankt 😊

– Patty

Waarom ik dit traject ben aangegaan, is omdat ik af wilde van het piekeren en denken, mijn waarom vragen, het om kunnen zetten in iets positiefs, het leven weer willen gaan waarderen. Ik kwam een artikel over wandel coaching tegen gekomen in een tijdschrift, en gaan zoeken op internet – lang leve Google! – of het ook in Gouda te vinden was. En inderdaad: bij Move with Mari.

Ik ben hiervoor bij een psycholoog onder behandeling geweest, maar haalde er na een tijd geen voldoening meer uit. En lopen en praten in de buitenlucht, trok mij ook aan, het praat makkelijker al lopend, ipv. tegen over elkaar zitten.

Ik ben uit dit traject gekomen als een “nieuwe ik”, een die er wél toe doet.  En heel belangrijk, ik ben verlost van het negatieve zelfbeeld. Ben weer van mijzelf gaan houden. Het leven weer gaan leven.

Het is zeker een aanrader, om deze coaching te gaan lopen. Alleen al om de rust die Marileen je geeft, daardoor heb ik de rust in mijn hoofd weer teruggevonden. Ik heb zo veel geleerd over mezelf en ik ben het leven weer gaan waarderen.

Plus, ik heb ook het plezier in het wandelen ontdekt, en de liefde voor de natuur.

Kortom, Marileen is een topper!

– Tea

“Buiten, al wandelend door weer en wind, praten en oefenen. Een hele bijzondere intensieve periode was het. Nieuwe inzichten gekregen, oefeningen gedaan die ik niet kende toegepast op mijn onderwerpen, superspannend allemaal, maar onder haar begeleiding durfde ik het aan en kreeg het alle ruimte en aandacht die het nodig had.
En daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben dankzij dit coaching traject gekomen tot een punt waar ik wilde zijn en verder mee kan. Ik zou Marileen zeker aanraden als coach, met als enorm pluspunt dat je veel luistertijd krijgt en het hele traject zich buiten afspeelt.”

– Anouk

Marileen stelt op een rustige manier vragen die simpel lijken maar eigenlijk gelijk de diepte in gaan. Ze zet je aan tot denken maar ook voelen. Ze betrekt de natuur erbij. En dat vind ik super relaxed. Marileen is absoluut niet van de plat getrapte paden en kijkt echt wat er bij je past. Dat maakt dat de coaching altijd zeer op de persoon afgestemd is.
Wat heeft het mij gebracht? Veel meer helderheid over wie ik ben en waarom ik bepaalde dingen wel of niet doe. Letterlijk en figuurlijk in beweging.

– Tamara
06 24 34 29 32