Nieuws

Een humeur als het weer? Lees dit!

Leestijd: 2 minuten.

De start van april 2021 gaat wat mij betreft de boeken in als één van de meest interessante weerperiodes van de afgelopen tijd. Waar menig van ons vorige week nog in onze korte broek over straat paradeerden, zijn diezelfde straten nu bedekt onder een laagje sneeuw, ijs en hagel.

‘Hoe kan het?!’ denk ik bij mezelf, terwijl ik mijn lekker-luchtig-lentejasje toch maar weer aan de haak hang, en blij ben dat ik mijn weer-en-wind-bestendige-winterjas nog niet naar de zolder heb verbannen.

En op dat moment bedenk ik me dat dit gekke weer een geweldige metafoor is voor de gedachten- en emotiestorm waar mijn klanten vaak doorheen gaan tijdens de coaching. Misschien herken jij je ook wel in het onderstaande.

Zon, regen, storm en wind

Ieder mens maakt van alles mee en ervaart daarbij allerlei soorten gedachten, fysieke gevoelens, emoties, impulsen, noem maar op. Het is een (soms helemaal niet) vrolijke boel die zich de hele dag door afspeelt in je hoofd en in je lijf.

Soms zijn er momenten dat het er zonnig uitziet. Je zit lekker in je vel, bent goed bezig met zaken die belangrijk zijn voor jou en voelt je verbonden met de wereld om je heen. Geen wolkje aan de lucht, zou je kunnen zeggen.

Maar soms dondert en bliksemt het in je hoofd. Hangt er een dikke mist van gedachten die je vermoeid, onzeker of verdrietig maakt. Of lijkt er wel een tornado aan emoties door je heen te gaan, die je al dan niet kunt verklaren. Hoe dan ook, je mind en lijf zijn niet in de beste staat.

En wist je dat dat helemaal niet erg hoeft te zijn?

Jij bent de hemel

Nee, de titel van deze paragraaf is niet de songtitel van een slechte Nederlandse smartlap 🙂 . Waar ik naartoe wil is, dat je kunt leren om jezelf te zien als de hemel, en je gevoelens en gedachten als het weer.

Het weer trekt aan je voorbij en is altijd in beweging. Ook heb je niet zo veel directe invloed op het weer, hoeveel je er ook over praat, klaagt of er juist zonnedansjes voor doet. Het weer doet wat ’t wil en dat is maar goed ook (het zou een nog grotere warboel worden als wij mensen het weer konden controleren ;-)).

De hemel daarentegen, is er constant. Wat er ook gebeurt, de hemel blijft gewoon de hemel. Hij valt niet uit de lucht en lost ook niet op, zelfs niet bij de grootste stormen.

Zo zit er ook een deel in jou, dat altijd ‘aanwezig’ is en kan kijken naar wat er nu eigenlijk écht gebeurt. Voorbij alles wat je denkt, voelt en ervaart. Klinkt misschien vaag, maar is juist erg praktisch.

Deze manier van kijken naar het leven kan je ontzettend helpen om uit paniek, stress en angst te blijven en niet vast te haken in akelige gevoelens en gedachten.

Meer weten? Deze meneer hieronder legt het uit in een fijn filmpje :-).

Wil jij leren om minder bezig te zijn met ‘het weer’ in je hoofd?

Wil jij minder paniek en angst, minder stressen en meer aanwezig zijn in je leven? Wil je leren hoe je een leven op jouw voorwaarden kunt leven, of er nu stilte of storm in je hoofd is? I got you! Neem contact op met mij om te kijken wat ik voor je kan doen. Of bekijk mijn unieke programma Coaching in de buitenlucht.

06 24 34 29 32