Nieuws

1 super makkelijke manier om van een angstig gevoel af te komen

Deze tip heeft de levens van veel van mijn cliënten een heel stuk lichter gemaakt. En hier in deze blog deel ik ‘m gratis met jou :-). Ik heb deze tip uit één van mijn favoriete boeken over het voelen van onrust in je lijf, en hoe je daarmee om kunt gaan: Anxiety Rx door Russel Kennedy.

Doe de veiligheidscheck

Wanneer je je gespannen en gestrest voelt, is je lijf in opperste paraatheid. Klaar om te vechten of te vluchten. Maar, vaak is er helemaal geen directe aanleiding hiervoor. De zaken waar we ons zorgen over maken, hebben eigenlijk altijd deze 2 dingen met elkaar gemeen:

Ik hoef jou niet te vertellen dat deze dingen aardig met je lijf en je hoofd kunnen fucken.

Daarom is het zo belangrijk voor ons, de chronische zorgenmakers, om de regie hierover terug te pakken. Wij staan onszelf namelijk nooit toe om onszelf veilig te voelen. Want stel je voor dat er iets ergs zou kúnnen gebeuren, en jij dan niet in opperste staat van paraatheid bent om actie te ondernemen op Het Erge Ding?

Dit is voor je lijf alleen dodelijk vermoeiend. Hierover leer je veel meer in mijn traject coaching in de buitenlucht.

Maar voor nu is het allerbelangrijkste om te weten: hoe stop je het angstige gevoel en overmatig piekeren in je hoofd?

Door jezelf deze vraag te stellen:

Ben ik veilig in dit moment?

En het antwoord op die vraag mega bevrijdend. Als je deze blog nu kunt lezen, dan is het antwoord ‘Ja’.

Laat dat even bezinken.

Er dreigt geen direct gevaar. Zelfs als de hele wereld over 5 minuten in brand zou staan, ben je compleet en helemaal veilig in dit moment.

Merk je een verschil in je lijf, nu je je dit realiseert?

Deze blog bevat een affiliate link. Als jij via de link iets koopt bij Bol.com, krijg ik een heel klein percentage van de winst.

06 24 34 29 32