Nog Héél Even Voor Een Pilot Prijs: Meld je nu aan en krijg € 300,- korting!

coaching in gouda wandelen

Coaching in de buitenlucht

Hoe leuk je leven aan de buitenkant ook lijkt, jij voelt je niet gelukkig en ontspannen. Je leuke baan, die lieve partner, je vrienden – het is er allemaal, maar jij blijft piekeren.

Je voelt je constant nerveus, gestrest en op je hoede. Je gaat spannende situaties uit de weg, omdat je bang bent dat er dan iets ergs gebeurt of dat je het niet kunt waarmaken.

Wil jij op de lange termijn af van jouw stress- of angstklachten?

Tijd om daar iets aan te doen.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt het gevoel dat je je keihard moet bewijzen. Het lukt je alleen niet om op het tempo van de ander mee te rennen. Toch zet je een glimlach op en probeer je het op je hardst, terwijl je energie echt op begint te raken.

 • Het is goed gegaan, die vorige grote klus op je werk – gelukkig! Maar nu komt er weer zo’n project op je af en je vraagt je af of je het nog een keer tot een goed einde kunt brengen. Grote kans dat het nu misloopt…

 • Op social media zie je feestende vrienden of innig gearmde geliefden. Iedereen heeft zijn leven op orde en geniet met volle teugen. Alleen jij niet, al probeer je dat niet te laten merken en de schijn op te houden.

 • Niemand in je omgeving lijkt last te hebben van die belemmerende gedachten die jij zo goed kent. Dat kunnen anderen dan ook niet begrijpen en je praat er dan ook maar niet over.

Je hebt het gevoel dat je meer ‘denkt’ dan ‘leeft’. En dat beperkt je!

Je weet dat dít niet is zoals je bent. En dat het echt niet langer zo door kan gaan. 

Shit, je zal toch niet overspannen zijn of misschien tegen een burn out aanzitten? Dat kan helemaal niet, want wie regelt dan je werk, je gezin, je hypotheek? Pffft, daar ga je weer.

Al die gedachten…je wordt er gek van!

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je je leven niet meer laat leiden door al die negatieve gedachten in je hoofd?

 • Je je eigen hoofd op een praktische manier leert begrijpen, zodat je er niet meer bang voor hoeft te zijn of tegen hoeft te vechten?

 • Je trots bent op het werk dat je doet – en zonder erbij na te denken je schouders onder het volgende project zet. Jij voelt weer aan alles dat je dit gewoon kunt!

 • Je weer energie uit je dag haalt, in plaats van dat je er tegenop ziet.

 • Je rustig ‘nee’ kunt zeggen tegen een verzoek, zonder dat je je daar een halve dag schuldig over voelt.

 • Je het leven kunt nemen zoals het komt en je jezelf niet meer verliest in de spinsels die je hoofd maakt over de toekomst.
 • Je eindelijk de strijdbijl met jezelf kunt begraven. Jeetje wat een lucht en ruimte, energie geeft dat!

Hoe lekker zou het zijn om eindelijk weer ontspannen van kleine dingen te kunnen genieten,
óók als het leven niet perfect is?

Klinkt goed? Pak dan NU de regie over jouw leven terug!

Klant aan het woord: “Ik ben uit dit traject gekomen als een nieuwe ‘ik'”

Waarom ik dit traject ben aangegaan, is omdat ik af wilde van het piekeren en denken, mijn ‘waarom?-vragen’, Het om kunnen zetten in iets positiefs, Het leven weer willen gaan waarderen. 

Ik ben een artikel over wandelcoaching tegengekomen in een tijdschrift, en gaan zoeken op internet. Of het ook in Gouda te vinden was. En inderdaad, dat was zo! Bij Move with Mari. Lang leve Google!

Ik ben hiervoor bij een psycholoog onder behandeling geweest, maar haalde er na een tijd geen voldoening meer uit. En lopen en praten in de buitenlucht, trok mij ook aan, het praat makkelijker al lopend, in plaats van tegenover elkaar zitten.

Ik ben uit dit traject gekomen als een ‘nieuwe ik’. Eén die er wel toe doet. Alle negatieve vragen waar ik mee rond liep heb ik om kunnen zetten naar positieve.

En heel belangrijk, ik ben verlost van het negatieve zelfbeeld. Ik ben weer van mijzelf gaan houden. Het leven weer gaan leven.

Het is zeker een aanrader, om deze coaching te gaan lopen. Alleen al om de rust die Marileen je geeft, daardoor heb ik de rust in mijn hoofd weer teruggevonden. Veel geleerd, over mezelf en het leven weer gaan waarderen.

Ik heb ook het plezier in het wandelen ontdekt, en de liefde voor de natuur. Kortom: Marileen is een topper!

– Tea

Waarom deze coaching uniek is

 • Ervaringsgerichte coaching. In veel coaching en therapieën ben je vooral aan het praten. Ik geloof dat, als je je leven wilt veranderen, je actie moet ondernemen. Je eigen overtuigingen uitdagen, dingen doen (of niet meer doen) die je eigenlijk heel spannend vind, voelen wat angst nu eigenlijk doet met je lijf. Niet alleen tijdens de coaching, maar ook in je dagelijks leven. Daarom krijg je na iedere sessie huiswerk mee om zelf thuis uit te voeren.

 • Niet zitten tussen 4 muren, maar lopen in buitenlucht. Bewegen en buiten zijn, helpen immens om een andere blik aan te nemen. Daarom neem ik je mee naar buiten, de natuur in.

 • Live, face-to-face coaching. Niet nóg meer achter Zoom zitten, maar even weg uit je huis. Je geeft jezelf letterlijk de ruimte! Super waardevol, zeker in coronatijd. Uiteraard houd ik rekening met de meest actuele regels van het RIVM.

 • Speciaal voor hardwerkende, toegewijde mensen die veel tijd in hun hoofd besteden. Ik begrijp heel goed dat je zo snel mogelijk van je angst af wilt. En dat jij, harde werker die je bent, hier al enorm veel aan gedaan hebt. Ik neem jou en je tijd serieus en heb het programma zo ingericht, dat we niet oeverloos praten of graven in je verleden. ‘Praktisch’ en ‘Actie’ zijn twee kernwoorden van de coaching.

Klant aan het woord: “Ik kan eindelijk weer verder”

Wat ik fijn vind aan Marileen, is dat zij praktisch -niet zweverig- deze coaching geeft, maar wel met gevoel voor de situatie, de omgeving en de mens.

Toen ik op zoek was naar een externe hulplijn, heb ik Marileen benaderd en gevraagd of zij mij voor een periode van 6 sessies wilde coachen op de vooropgestelde punten waar ik begeleiding bij nodig had.

Buiten, al wandelend door weer en wind, 2 uur lang praten en oefenen, zes weken lang. Een hele bijzondere intensieve periode was het. Nieuwe inzichten gekregen, oefeningen gedaan die ik niet kende toegepast op mijn onderwerpen, superspannend allemaal, maar onder haar begeleiding durfde ik het aan en kreeg het alle ruimte en aandacht die het nodig had. Na de 6 sessies had ik al grote stappen gemaakt, maar ik was er nog niet gerust op dat ik het ook alleen zou gaan doen.

Ik heb op mijn verzoek nog 3 doelgerichte sessies er achteraan gedaan. En daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben dankzij dit coaching traject gekomen tot een punt waar ik wilde zijn en verder mee kan.

Na elke sessie kreeg ik een uitgebreid verslag van de besproken onderwerpen en oefeningen en die kan ik nu gebruiken als naslagwerk als het nodig is.

Ik zou Marileen zeker aanraden als coach, met als enorm pluspunt dat je veel luistertijd krijgt en het hele traject zich buiten afspeelt.

– Anouk

Klant aan het woord: “Ik heb echt stappen kunnen zetten”

Ik ben volop aan de slag gegaan met toepassen van alles wat ik van je heb geleerd. Ik heb echt stappen kunnen zetten. Je hebt me waardevolle inzichten en oefeningen meegegeven.

Ik vond de manier waarop je de coaching hebt opgebouwd – niet alle informatie in één keer – en jouw spontaniteit en openheid, heel erg fijn. Ik wil je dan ook bedanken voor dit mooie traject! 

– Saskia

wandelcoaching

Zo werkt de coaching

 • 3 maanden praktisch aan de slag. Het traject bouwt stap voor stap op. Niet zittend tussen vier muren, maar wandelend in de buitenlucht.

 • 5 face to face, individuele coachingsessies in de buitenlucht met Marileen. Iedere sessie duurt 1.5 uur. Genoeg tijd dus om te ontspannen, te praten en los te laten. Even uit het ‘moeten’, uit de dagelijkse sleur. Letterlijk jezelf de ruimte geven. En vervolgens doorpakken op datgene waar jij mee zit. De sessies zijn tweewekelijks, wat betekent dat we om de week wandelen.

 • 1 face to face terugkomsessie na het traject. Omdat ik er sterk in geloof dat het échte oefenen pas begint als het traject is afgelopen. Daarom heb ik deze extra sessie in het leven geroepen, waarin je alle vragen kunt stellen over wat je in het ‘echte leven’ bent tegengekomen.

 • Meer dan 20 praktische oefeningen voor thuis die je tussen de coaching sessies door uitvoert. Ook de oefeningen bouwen stap voor stap op en zijn van praktische aard. Geloof me, hier ga je zo veel profijt van hebben.

 • Unlimited mailsupport tussen de sessies door. Binnen 48 uur ontvang je een reactie op jouw vraag.

 • Een digitaal handboek waarin je alle theorie, opdrachten en natuurlijk jouw progressie over het gehele traject kunt inzien en nalezen. Dit document is en blijft van jou, ook wanneer het traject voorbij is. Zo vergeet je nooit meer wat we in de sessies gedaan hebben en is het resultaat wat je behaalt blijvend, ook nadat de coaching is afgelopen.

Tarief

Voor het volledige traject betaal je tijdelijk 897,-

597,- btw vrij

(of betaal in 2 termijnen van 299,- per termijn)

Houdt de prijs je tegen? Denk dan eens na over deze opties:

 • Betalen in 2 termijnen is mogelijk.
 • Is jouw coachvraag werkgerelateerd? Veel werkgevers hebben tegenwoordig een scholings- of vitaliteitsbudget beschikbaar waaruit coaching vergoed kan worden. Vraag hiernaar bij je werkgever.
 • Ben je ondernemer? Je kunt mijn coaching opgeven als scholingskosten. Vraag hiernaar bij je boekhouder.
 • Voel je dat dit iets voor jou is, maar twijfel je nog? Neem even contact op, dan hebben we het er vrijblijvend over.

Bij dit traject gelden mijn algemene voorwaarden.

Meld je aan voor jouw traject

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op.

Veelgestelde vragen

Update januari 2021: De coaching gaat door. We wandelen met zijn tweeën in de buitenlucht en houden daarbij anderhalve meter afstand. Wist je dat dit programma één van de weinige is waarin je een coach face to face kunt spreken in tijden van corona? 🙂

Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet van de van cheesy clichés ben. Maar voor dit antwoord maak ik een uitzondering :-). Komt-ie:

 

Buiten bewegen is de eerste stap om dichterbij jezelf te komen.

 

Zonder grappen: Je zit doorgaans al zo veel binnen (letterlijk én figuurlijk: in je hoofd). Waarom zouden we dan tijdens de coaching óók nog binnen gaan zitten denken? Daarom neem ik je mee naar buiten. Verandering van omgeving, rustig bewegen en de natuur doen wonderen voor je lichaam en geest. De natuur doet iets met je: Daar kun je gewoonweg niet omheen. En hoe fijn is het dat je met deze coaching 3 vliegen in één klap slaat: coaching, beweging én een frisse neus!

Absoluut! Ik raad je ook zeker aan om dat te (blijven) doen. Weet wel dat coaching in de buitenlucht veel meer is dan ‘een rondje wandelen’. Het traject bestaat uit 6 intensieve coachingsessies, waarbij we niet binnen in een kantoortje tegenover elkaar zitten, zoals dat bij de meeste coaches en therapeuten het geval is, maar buiten in de natuur zijn.

 

Omdat we naast elkaar lopen, hoeven we elkaar niet de hele tijd aan te kijken en voel je je ook niet bezwaard om stiltes op te vullen. Dit nodigt uit om écht jezelf te zijn tijdens de coaching.

 

Op dit moment heb ik geen wachtlijst.

 

Veel psychologen hebben een wachtlijst van ten minste 6 weken. Bij mij kun je direct aan de slag. Waarom nog langer wachten?

We leven nu eenmaal in Nederland en daarom kan ik je niet 100% goed weer garanderen. Bij slecht weer adviseer ik je simpelweg om goede regenkleding aan te doen en een paraplu mee te nemen. Je zou het misschien niet zeggen, maar juist bij minder goed weer is het fijn om naar buiten te gaan. De ervaring leert dat wandelen in de regen iets extra rustgevends heeft.

 

Is er zeer slecht weer voorspeld, zoals storm, ijzel of onweer? Dan verplaatsen we de afspraak.

 

Maar je zult zien: het is vaker goed weer dan je denkt 😉

We wandelen in één van de groene gebieden rondom Gouda: het Goudse Hout, Reeuwijkse Hout, ‘t Weegje of de Krimpenerwaard.

Nee, dat hoeft niet. Het wandelen tijdens de coaching is een middel, geen doel.

 

Tijdens het traject wandelen we op een tempo dat bij jou past.

 

Enneh..Je zult niet de enige zijn die tijdens het traject de liefde voor wandelen ontdekt ;-).

Wanneer je (bijna) burn out bent, overleg dan eerst met je huisarts of behandelaar of het een goed idee is om nu een coachingtraject te starten.

Afhankelijk van jouw situatie kan coaching in de buitenlucht een mooie vervolgstap zijn op je behandeling bij de psycholoog of praktijkondersteuner. Als je coaching in de buitenlucht overweegt naast je behandeling bij een psycholoog of POH, overleg dit dan eerst met jouw behandelaar.

Per sessie zijn we zo’n anderhalf uur onderweg. Tussen de sessies door is het belangrijk dat je de opdrachten uitvoert en vragen stelt waar nodig.

Deze coaching is gestoeld op ervaring, wat betekent dat je niet alleen aan het praten bent, je gaat vooral doen!

Wanneer je echt verandering wilt zien in je denken en in je gedrag, is het daarom nodig om iedere dag de tijd te nemen om met het traject bezig te zijn.

Dit traject is een investering in jezelf. Daar moet je nu eenmaal tijd voor vrijmaken. Je kunt eventueel afspraken maken met je werkgever over het volgen van deze coaching onder werktijd. Word jij blij van, en je werkgever uiteindelijk ook!

Ik vind het belangrijk dat mijn coaching toegankelijk is voor iedereen, ook mensen met een kleinere beurs.

Daarom kun je het bedrag in 2 of 3 termijnen betalen. Als dit niet lukt, kun je altijd contact opnemen om een andere termijnbetaling voor te stellen.

En eh…Wedden dat jij achteraf zegt dat dit traject je veel meer waard was dan alleen het bedrag wat het kost?

Dat kan! Check mijn pagina over de introductiesessie.

Meer weten over coaching in de buitenlucht?

Heb je interesse in een traject en heb je daar nog vragen over? Klik dan op onderstaande knop om contact op te nemen.

Bel Move with Mari op: 06 24 34 29 32