Nieuws

Zelfliefde staat niet gelijk aan acceptatie

Coaching in de buitenlucht
zelfliefde blog

Een groot onderdeel van mijn coaching bestaat uit zelfcompassie, ook wel zelfliefde. Een heel mooi thema wat veel mensen helaas moeilijk vinden om in de praktijk te brengen.

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde betekent dat je met een milde, vriendelijke blik naar jezelf kijkt als je het moeilijk hebt, als je faalt, of wanneer je gedrag vertoont dat je eigenlijk niet wil vertonen. In plaats van meedogenloos kritisch op jezelf te zijn – iets wat mijn klanten heel goed kunnen 🙂 – ben je vriendelijk voor jezelf en herinner je jezelf er aan dat jij ook gewoon een mens bent.

Mag je dan nooit meer streven naar meer?

Betekent zelfliefde dan, dat je nooit meer ergens hard voor mag werken? Mag je niet meer streven naar verbetering? Mag je niets meer op jezelf aan te merken hebben?Nee hoor, gelukkig niet! Anders wordt het leven wel errrg saai!

De crux zit ‘m in het feit dat zelfliefde iets anders is dan acceptatie. Je hoeft de huidige situatie niet te accepteren, maar je kunt jezelf wél liefhebben in die situatie. Het mooie is dat, wanneer je de situatie vanuit zelfliefde benadert, het veel makkelijker wordt om de situatie te veranderen dan wanneer je jezelf keer op keer mentaal neersabelt.

Zelfliefde is niet de reden om nooit meer iets te veranderen voor jezelf. Het is juíst de reden om dingen te veranderen. Voor jezelf!

Zelfliefde begint bij jezelf

Vind jij het moeilijk om trots te zijn op jezelf? Zie je altijd verbeterpunten, is het voor je gevoel nooit af en heb je al heel lang het gevoel dat je veel te veel ballen in de lucht probeert te houden?


In mijn traject ‘Coaching in de buitenlucht’ help ik je op een praktische, doeltreffende manier om anders met je gedachten en emoties om te gaan. Alle sessies vinden buiten plaats, zodat je echt uit je hoofd komt en het geleerde veel makkelijker opneemt.

Tot 1 juni geldt op dit traject een speciale actie van 333 euro korting.
Lijkt dit je wat? Lees dan snel verder.

Wil je eerst liever vrijblijvend kennismaken met mij en mijn coaching? Boek dan een gratis introductiesessie. Alle informatie vind je hier.

Liefs,

Marileen

06 24 34 29 32