Nieuws

Een persoonlijke update aan het begin van 2023

Het is 2023! Voor sommigen ‘just another year’, anderen hadden nooit gedacht dit jaar te kunnen zien. Voor de één een spannend en bijzonder jaar vol plannen en ambities. Voor de ander een jaar om tegenop te hikken, vol uitdagingen en onzekerheden.

Hoe je dit jaar ook in bent gestapt, je bent er. En je laat weer een jaar vol ervaringen achter je.

Mijn jaar

Als ik voor mezelf spreek, was 2022 een jaar van groei, bloei en dobberen. Het jaar waarin ik trouwde met mijn liefste op een prachtige, hete zomerdag. Het jaar met alle bruiloft-voorbereidingen die aan dat jaar vooraf gingen. En de prachtige huwelijksreis die we maakten naar Noorwegen met haar watervallen, gletsjers en eindeloze, eindeloze landschappen.

Het jaar waarin ik echt kon genieten van ons huis en de zon in ons kleine maar fijne tuintje. Het jaar waarin ik mijn eigen supboard kocht en samen met mijn man veel rondjes heb gepeddeld en gedobberd op het water van de Reeuwijkse plassen. Een jaar van buiten zijn, zon, wolken en kilometers wandelen door polder, bossen en duinen.

Dobberen

Een jaar waarin ik veel werkte in mijn andere onderneming, en waarvan te weinig werk uit coaching bestond. Omdat ik niet durfde, te hoge eisen aan mezelf stelde. En vooral omdat ik even niet meer wist wat ik nu precies wilde doen met het coachen.

Een jaar waarin ik door al die warrigheid in mijn hoofd in de wachtstand stond, en deze tijd opvulde met scrollen, heel veel scrollen door Instagram. Een jaar dat work-wise ook wel een beetje voelde als dobberen, maar dan niet the good kind of dobberen. Dit voelde meer ronddwalen op een grijze, woelige zee, zonder een richting te hebben die me nou echt aansprak om naartoe te peddelen. Dus dan maar dobberen. En scrollen.

Opstellen

Een jaar waarin ik kennismaakte met familieopstellingen, er in flink wat heb gestaan en er zelfs een paar heb begeleid. 2022 zette hierin de toon voor 2023, omdat ik aankomend jaar het ambacht van familieopsteller ga toevoegen aan mijn coaching repertoire.

Dit zal het meest diepe en confronterende werk worden dat ik ooit in mijn leven heb gedaan – omdat je juist in dit werk jezelf – inclusief alle stukken aan jezelf die je op z’n zachtst gezegd niet zo leuk vindt – door en door moet kennen*. En tegelijkertijd smacht mijn ziel naar die diepgang, die ik afgelopen jaar zo miste in mijn eigen werk. Ik weet dat ik er klaar voor ben, voor het maken van die diepere slag in mijn werk als coach.

*de aller-aller belangrijkste ‘skill’ om te masteren voor iedere coach, therapeut of andere hulpverlener als je ’t mij vraagt.

Sterker in mijn lijf

Het was het jaar van het opnieuw uitvinden van mijn sport, waarbij ik na constante pijn in mijn nek en schouder besloot om met hulp van mijn fysio alles weer vanaf de grond op te gaan bouwen. Talloze uurtjes heb ik de hoekstenen van mijn lijf aangesterkt met dumbells, elastieken en het sjouwen van knalroze zandzakken – met die laatste bouwde ik zelfs een bijzondere haat-liefde verhouding op. Ik ben mezelf enorm dankbaar dat ik dit heb gedaan, en nu veel sterker, stabieler en standvastiger in mijn lichaam zit en me nu weer vrijwel pijnvrij kan bezighouden met olympisch gewichtheffen.

Ik merk dat deze fysieke stevigheid zich door vertaalt naar mijn mentale gesteldheid. Ik heb in deze tijd van het jaar minder last van een winterdepressie en angstklachten dan in vorige jaren. En daar heeft deze nieuwe aanpak op sport-en-lijf-gebied enorm aan bijgedragen.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor mijn klanten die ik in 2022 heb mogen begeleiden, en dat zij hun weg vonden naar mij. Ik vind het nog steeds moeilijk om mezelf als ‘coach’ te zien, mede door alle kritische berichtgeving over coaches in de media.

En toch weet ik dat de gesprekken die ik voer met mijn klanten, de reizen die we samen maken door moeilijke emoties en gevoelens, het samen zitten aan de waterkant en even niets moeten, een positieve uitwerking hebben op het leven van mijn klanten en mijzelf. Dit zijn de momenten die me blijven motiveren om door te gaan met dit werk, ook al kleven er allerlei vooroordelen en stigma’s aan de (zeer brede en onduidelijke) term ‘coaching’.

Ik ben dankbaar voor mijn nieuwsgierigheid en inner nerd, waardoor ik ook weer in 2022 boeken verslond en cursussen deed. Dat ik het ongewoon bijzondere werk van David Bedrick over schaamte heb mogen ontdekken en dit zelfs al een paar keer kon toepassen in de coaching.

Jouw jaar

Ik weet niet hoe het met jouw afgelopen jaar zit. En wat je dromen, verlangens, angsten en pijnen voor het nieuwe jaar zijn. Maar misschien kunnen we samen eens kijken wat daar allemaal in ligt verstopt. Welke dromen ’t daadwerkelijk waard zijn om achterna te gaan. Welke angsten je mag doorzien, en wat nu precies die pijn is die je aandacht vraagt. Ook in 2023 loop ik met je mee. Zet je eerste stap door een gratis kennismakingssessie aan te vragen.

2023. Een jaar waarin datgene wat in 2022 zich langzaam aan het vormen was onder die dobberende ‘ik weet het niet’-zee zich mag laten zien om te ontkiemen in liefdevolle activiteiten. Dat zich organisch mag ontvouwen datgene wat in 2022 nog in de knop rustte.

06 24 34 29 32