Nieuws

Vul je in of vul je aan?

Als jij iemand bent die altijd heel hard werkt, perfectionistisch is en ook nog eens vaak in de pieker-modus zit, dan ben je geneigd om vaak ‘naar boven’ te kijken. Wat ik daarmee bedoel, is dat je in allerlei situaties – of dat nu op je werk of in je privéleven is – jij als eerste ziet wat er mis is, waar het schort en waar het beter kan. Je ziet ook heel goed wié het allemaal beter kunnen. Misschien heb je zelfs als het ware ‘voelsprieten’ ontwikkeld, waarmee je als het ware aanvoelt wat er mist in een situatie of wat een ander nodig heeft.

Overigens, ook als je jezelf bestempelt als ‘gevoelig’, ‘introvert’ of ‘hsp’, dan zou je je ook zomaar kunnen herkennen in bovenstaande.

Context matters, baby!

Analytisch of probleemoplossend kunnen denken, je inleven in een ander en een drive hebben om jezelf en je omgeving te verbeteren: het zijn allemaal fantastische eigenschappen. Totdat ze niet meer voor je werken. Net als met alles, is ook hier weer de context leidend: Waarom doe je wat je doet?

Nogmaals: met de voorbeelden bij het tweede punt hierboven is in de basis niks mis. Wees alleen eerlijk naar jezelf waarom je die cursus of die gezichtscrème eigenlijk zo graag wil hebben: is het omdat het iets aanvult, of iets invult?

Doe jet het omdat het je leven daadwerkelijk verrijkt, of is het zodat je op die manier lastige beslissingen of acties kunt uitstellen of uit de weg kunt gaan?

Coaching bij perfectionisme

In de coaching is er alle ruimte om te onderzoeken wat nu datgene is wat jou nu in de weg staat, waar je naartoe wilt en wat de concrete stappen zijn om daar te komen – en wat er voor nodig is om die stappen daadwerkelijk te zetten. Ik loop graag met je mee. Boek vandaag nog een gratis kennismakingswandeling om vrijblijvend te bepalen of mijn coaching bij jou aansluit,

06 24 34 29 32