Freezeland Cool Challenge

Durf jij het aan om in je zwembroek of zwempak de Reeuwijkse Plassen in te springen voor de start van een cool nieuw jaar? Tijdens deze workshop gaan we hardlopen en doen we mindfulness- en focusoefeningen. Je leert ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof Methode en… we gaan zwemmen in het koude water van de Reeuwijkse Plassen!

Let op: Dit is GEEN nieuwjaarsduik!
Het is veel meer dan dat 🙂

We doen dit niet zomaar!

Dit event in Reeuwijk was een kick-off van 2020. We willen je laten ervaren dat je zelf invloed hebt op je leefomgeving en je eigen gezondheid. We willen je een reset aanbieden waarna je gezonder en meer bewust het jaar 2020 aangaat. Je kunt veel meer dan je denkt. Dat zul je ervaren tijdens deze workshop. De workshop bestaat uit 2 delen.

Deel 1: Bewegen en mentaal voorbereiden

In het eerste deel van deze workshop bereid je je voor op de koudetraining door middel van hardlopen, mindfulness oefeningen en meditatie. Ik help je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Zo behoud je je focus en blijf je in het nu. Het niveau waarop we bewegen is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Je hoeft geen ervaren hardloper te zijn om mee te doen.

Deel 2: Ademhalingsoefeningen en….het water in!

In het tweede deel van de workshop ga je onder begeleiding van Karel Jonker, oprichter van De Leefstijl Academie, aan de slag met ademhalingsoefeningen: de laatste voorbereidingen voor je het water in gaat. Karel is trainer volgens de Wim Hof Methode.

Wim Hof (je kent hem misschien als ’the iceman’) toont aan dat je met ademhalingstechnieken, koudetraining en mindset sturing kunt geven aan je autonome zenuwstelsel, het stelsel dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur, ademhaling en hartslag gereguleerd worden. Dit betekent dat jij controle hebt en houdt over je lichaam en je gedachten, zelfs in extreme omstandigheden zoals kou.

Waarom trainen in de kou?

Koudeprikkels, ademhalingsoefeningen en beweging hebben een positieve invloed op je fysieke en mentale welzijn. Het helpt je om te focussen en daarmee om dicht bij jezelf te blijven. Er zijn nog meer voordelen van deze manier van trainen:

Het programma


Hoe kan ik me voorbereiden?

Start een maand van te voren met voorbereiden. Dit kun je doen door…

freezeland challenge koud douchen

Wat moet ik meenemen?

Bij de locatie is gelegenheid om je om te kleden.

Let op: Er is geen plek om waardevolle spullen veilig te stallen. Laat die dus zo veel mogelijk thuis. We raden je aan om met de auto te komen en kleding e.d. in je auto te leggen.

Doe je mee met de volgende editie? Vul dan het onderstaande formulier in!
↓ 

De Freezeland Cool Challenge van 11 januari 2020 is afgelopen. Heb je interesse om mee te doen aan een volgende editie van de challenge? Vul dan het onderstaande formulier in om op de hoogte gehouden te worden.

Disclaimer

Deelname aan deze workshop met koudetraining is volledig op eigen risico. De workshop is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Deelname wordt afgeraden wanneer je zwanger bent of epilepsiepatiënt bent. Mensen met hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, astma of andere serieuze gezondheidsproblematiek raden we aan om eerst een arts te raadplegen voor ze zich inschrijven voor deze workshop.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via info@deleefstijlacademie.nl of marileen@movewithmari.nl

Bel Move with Mari op: 06 24 34 29 32